Подаръчна кутия с близо половин килограм накити от скъпоценни метали е намерена от служителите по чистотата на летище "София" на борда на самолет на 22 май. Бижутата са били върнати на собственика им още същия ден, съобщиха от аеропорта.

Изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро лично е поздравил екипа по наземното обслужване за професионалната отговорност и моралното отношение.

"Благодаря на колегите за примера, който дават. Наясно сме, че хората са тези, които правят разликата и се радваме, че имаме истински професионалисти на летището. Такова поведение ще ни помогне да станем петзвездно летище през следващите пет години, което е главната ни стратегическа цел", коментира Хесус Кабайеро.

Над 11 000 лв. върнаха на възрастен мъж, след като осъдиха крадците

Над 11 000 лв. върнаха на възрастен мъж, след като осъдиха крадците

Единият е откраднал парите и е дал на другия

Всеки ден служителите на аерогарата намират десетки загубени и забравени вещи. Пътниците най-често търсят своите телефони, лаптопи, дамски чанти, документи и други лични вещи. В терминалите, на лентите за багаж, в автобуса или самолета, независимо къде са открити, те биват прибирани, описвани и съхранявани до тяхното предаване на собственика им. Често връщането на вещите става и със съдействието на авиокомпаниите, обясняват още от летището.