Евродепутатите от ГЕРБ внeсоха официален въпрос до председателя на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Джани Питела за мнението му за снимката с нацистки поздрав на президентския секретар Пламен Узунов. Това съобщиха от ГЕРБ

В писмото си евродепутатите запознават Питела със ситуацията с появилата се в медиите снимка на Узунов, на която той прави нацистки поздрав. От управляващата партия припомнят, че подобен случай със заместник-министъра на регионалното развитие Павел Тенев предизвика бърза и остра реакция на премиера Бойко Борисов и последва оставката на Тенев.

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Зам.-министър Павел Тенев подаде оставка

Той обяви решението си на извънреден брифинг в Министерски съвет

Евродепутатите отбелязват, че кандидатурата на Румен Радев за президент беше подкрепена от БСП. След избирането му, Пламен Узунов беше назначен от Радев за служебен министър на вътрешните работи.

В заключение евродепутатите, припомняйки отговор на председателя на Групата на ЕНП на подобен въпрос, пишат: "От писмото, което изпратихте до председателя на Групата на ЕНП г-н Манфред Вебер, ние разбираме, че тази тема е много чувствителна за Вас. Нашата партия също смята, че такова поведение е неприемливо и ето защо взехме бързи и решителни мерки. Бихме искали да знаем каква е Вашата позиция за поведението на секретаря на българския президент. Досега нямаше реакция от президента или от лидера на БСП г-жа Корнелия Нинова, на която президентът е благодарен за своята номинация".

Петър Курумбашев пише до ЕНП за снимките с нацистки поздрав у нас

Петър Курумбашев пише до ЕНП за снимките с нацистки поздрав у нас

Евродепутатите питат Манфред Вебер и за реакцията на Валери Симеонов

Припомняме, преди седмица евродепутатът от БСП Петър Курумбашев заедно с Джани Питела питаха ЕНП за снимките с нацистки поздрави у нас.