Eвродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев бе домакин на посетителска група от България в Европейския парламент.

Сред участниците бяха представители на местната власт от областите София, Пловдив, Плевен, Кюстендил и Търговище. Участие взеха също така представители на Фондация "Остров Белене" и младежи от страната. Заедно с тях, Брюксел посетиха и общо шестима младежи от страната, които бяха избрани, чрез конкурс на тема "Първите 10 неща, с които свързвате членството на България в ЕС", организиран от д-р Андрей Ковачев по случай Деня на Европа.

По време на посещението гостите се запознаха с дейността и организацията на работа на Европейския парламент, както и с акцентите в работата на д-р Андрей Ковачев в комисиите по външните работи и здравеопазване. Той запозна участниците с актуалната политическа обстановка в Европа, както и с позициите на ЕС по теми, сред които миграцията, Брекзит, премахването на таксите за роуминг и присъединяването на България към еврозоната.

Гостите обсъдиха с българския евродепутат въпроси, свързани със защитата на традиционните исторически общности, необходимостта от промяна на учебните планове по история на 20-ти век, както и перспективите за създаване на общ отбранителен капацитет.

Част от представителите на местната власт потърсиха съдействие от д-р Ковачев за разрешаване на трудности, с които се сблъскват при реализирането на проекти с европейско финансиране.