Ден след като от ВМРО разпространиха писмото на своя евродепутат Ангел Джамбазки до холандската евродепутатка Кати Пири от партията публикуваха и нейния отговор.

Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

Джамбазки обвини холандски евродепутат в клевета

Българският представител защитава нашите граничари

С благодарност за споделените притеснения от Джамбазки Кати Пири пише, че е съгласна за значимостта на работата на българските граничари. "Техен дълг е да засичат и предотвратяват нелегалното пресичане на границата, трафика на хора и контрабандата, както и влизането на терористи и оръжия на територията на ЕС. Ние сме много благодарни за тази тяхна дейност", пише Пири.

Веднага след това тя заявява, че са получили около 200 оплаквания от граждани на ЕС, които пътували към и от Турция. Фактът, че едни и същи проблеми са идентифицирани от големи групи граждани, беше достатъчен за мен да заключа че тези случаи не са инциденти а се дължат на структурен проблем.

Снимка 311430

Източник: ЕП

"Като представител на Нидерландските граждани в Европейския парламент, имам дълг да защитавам техните интереси, и да се погрижа за това, техните права да бъдат защитени в рамките на Съюза. Гореспоменатите оплаквания, които ние сме събрали, ще бъдат преведени на английски и се надявам, че можем да си сътрудничим ефективно в разрешаването на тези въпроси", пише Кати Пири.

Припомняме, Джамбазки поиска доказателства на обвиненията на Кати Пири, в противен случай ще смята нейния сигнал за клевета.