"Тепърва ще се обсъжда общата селскостопанска политика, която е обвързана с многогодишната финансова рамка на ЕС." Това коментира пред News.bg българският евродепутат в групата на ПЕС Момчил Неков.

Припомняме, малко по-рано от партия "Воля" обявиха на брифинг в НС, че ЕС обмисля сериозно орязване на субсидията за земеделците - поне на половина. Това щяло да се отрази зле на нашите производители.

За субсидиите за земеделци се притесняват от "Воля"

За субсидиите за земеделци се притесняват от "Воля"

Можело субсидиите да паднат на половина след Брекзит

Неков е заместник-член на комисията по земеделие в Европейския парламент и е силно ангажиран с проблемите в сектора. Той обясни, че заради излизането на Великобритания от ЕС бюджетът на общността ще бъде лишен от годишната вноска на кралството. "Същинските преговори по Брекзит все още обаче не са започнали", обясни евродепутатът.

Тепърва щели да се водят разговорите за финансирането на отделните европейски политики след излизането на Великобритания. Момчил Неков обаче е категоричен в едно - той ще защити интересите на родните земеделски производители на европейско ниво и няма да допусне родното земеделие да пострада.