Локомотив (Пд) изигра нов силен домакински мач в квалификациите за Лига Европа. Този път обаче "смърфовете" нямаха необходимия късмет и загубиха с 0:1 от френския Страсбург. Резултатът донякъде е несправедлив, тъй като селекцията на Бруно Акрапович, макар и с 10 човека от десетата минута, не отстъпи по нищо на актуалния носител на Купата на Лигата на Франция.

За жалост миг невнимание между 10-ата и 11-ата минута на срещата доведе и до победата за съперника на българска земя. Тогава Йосип Томашевич беше изгонен с директен червен картон, тъй като спря малко пред наказателното поле откъсващия се Да Коща. При последвалия фаул пък с глава се разписа капитанът на гостите Стефан Митрович. Оттам насетне Локо опита да отговори подобаващо, но гол на Ален Ожболт правилно беше отменен поради засада, а пет минути преди края голям пропуск направи Карагарен.

Снимка 437907

Източник: LAP.bg

Разбира се, Страсбург можеше да се облагодетелства от численото си предимство с поне още две попадения, ала блестящ на вратата тази вечер беше Мартин Луков.

Така след седмица на Локомотив предстои визита на "Стад дьо ла Мейно", където "железничарите" ще се опитат да сътворят сензацията и да намерят място в плейофите на Лига Европа.

ЦСКА и Зоря (Луханск) не се победиха - 1:1

ЦСКА не победи Зоря в София, рефер развали празника на "червените" и хилядите фенове

Спорна дузпа и викове "мафия" на "Васил Левски"

Подкрепяни от препълнените трибуни на стадион "Локомотив", момчетата на Бруно Акрапович стартираха с голямо самочувствие и добре премислени действия във всеки един аспект от събитията на терена. Страсбург пък заложи на по-прибрана игра, очаквайки някаква пролука постройката на българския клуб.

Снимка 437906

Източник: LAP.bg

Голяма неприятност обаче сполетя пловдивчани в 10-ата минута, когато Йосип Томашевич получи директен червен картон. Локомотив допусна да бъде хванат на контраатака от своя френски опонент. Нуно Да Коща беше изведен сам срещу вратаря и за гонещия го Томашевич не остана нищо друго освен да го спре малко пред наказателното поле на своя тим.

Но това не беше най-лошото, гостите се възползваха максимално от създалата се ситуация и дори стигнаха до гол. Капитанът на "сините" Стефан Митрович беше забравен на далечната греда, където миг по-късно той насочи неспасяемо с глава в далечния ъгъл на Мартин Луков!

Снимка 437910

Източник: LAP.bg

Макар и разколебани, хората на Бруно Акрапович намериха сили да отговорят на предизвикателството в 21-ата минута. Всичко започна от един пробив през центъра на Анте Аралица, завършил с шут от средна дистанция. Всичко това принуди Матс Селс да се намесва решително и да избива в корнер. При него уникален шанс се откри пред Ален Ожболт, който беше оставен сам на далечната греда. Но докато словенецът си нагласи коженото кълбо за изстрел, вратарят на Страсбург скъси неговия ъгъл и отрази с вещина.

Добрите мигове за Локомотив продължиха. Анте Аралица спечели нова индивидуална битка с Митрович, след което комбинира със своя капитан Илиев. Ударът на №14 обаче не намери целта.

Локомотив (Пд) - Страсбург, на живо
на живо

Локо (Пд) - Страсбург 0:1 (Развой на срещата по минути)

Злощастна загуба за "смърфовете"

В 31-ата минута Стивън Езе действа решително при поредна бърза атака на Страсбург. Нигериецът пресече подаване към Да Коща в момент, когато французите имаха числено предимство в полето на Локомотив. Секунди по-късно, тежък шут на Ибраиха Сисоко мина близо до лявата греда на Луков.

Снимка 437914

Източник: LAP.bg

Уникален късмет покри домакините в 36-ата минута. Двама бранители на Локо се увлякоха по Сисоко, който много бързо ги елиминира с пас за Да Коща. Той пък от своя страна продължи за Белгард, но младокът се забави прекалено дълго и от чиста позиция дори не намери очертанията на вратата.

Публиката на "Лаута" пожела дузпа за своите любимци в 39-ата минута. Жонас Мартен игра с ръка в собственото си поле след центриране от фаул на Умарбаев. Това се случи, след като Димитър Илиев се размина от това да отиграе статичната ситуация с глава. Реферът Пиниеро обаче запази мълчание, поради което си навлече гнева на всички в "черно-бяло".

Голям яд обзе всички, които симпатизират на Локо в 43-ата минута. Тогава "железничарите" най-сетне намериха пролука в сгъстената отбрана на Страсбург. Карагарен пусна пас по конец за Ожболт, който се протегна максимално и матира Матс Селс. Порив на радост обаче не обзе словенеца, тъй като той видя високо вдигнатия флаг за засада. Решение на португалската съдийска бригада, което след показаните повторения за жалост се оказа правилно...

Снимка 437915

Източник: LAP.bg

Второто полувреме започна с активна нападателна игра от страна на българския тим. Димитър Илиев напредна през центъра, след което реши да отправи хубав изстрел, премина малко над горния десен ъгъл на Селс.

Наглед безобидна грешка при изнасянето на топката доведе до сериозна неприятност за Локомотив в 60-ата минута. Юсуф Фофана видя пролуката между Цветанов и Езе, пласирайки перфектно извеждащо подаване за Да Коща. Нападателят на Страсбург имаше повече от отличната възможност да се разпише, но фундаментално спасяване направи Мартин Луков!

Десет минути преди последния съдийски сигнал треньорският щаб на Локомотив имаше казус за разрешаване. Правещият отличен мач Петър Витанов получи травма и трябваше да бъде заменен принудително. Така на неговото място се появи ветеранът Георги Илиев.

Снимка 437911

Източник: LAP.bg

Големият шанс за Локо настъпи в 85-ата минута. Бирсент Карагарен и Димитър Илиев сътвориха страхотна атака, при която се справиха с трима от бранителите на Страсбург. Биската от своя страна пък имаше фантастичната възможност да се разпише от непосредствена близост след пас на своя капитан, но за жалост прати коженото кълбо над горната греда.

Лудогорец взе солидно домакинско предимство срещу слабия ТНС

Лудогорец взе солидно домакинско предимство срещу слабия ТНС

Гостите от Уелс не оказаха съпротива на българския шампион

Хвърлили всички свои сили в атака, "железничарите" "подариха" нова голова възможност за Страсбург. Резервата Ажурек изскочи сам срещу Луков, но и този път българският национал блесна с чудесна намеса. Таранът на гостите дори имаше и опит за добавка, но малко пред голлинията с тяло отрази и застаналият Давид Малембана.

Снимка 437913

Източник: LAP.bg

Реваншът на "Стад дьо ла Мейно" е след седмица, като е сигурно, че в лагера на Локомотив ще се опитат да постигнат максимално положителен резултат, който да ги прати в плейофната фаза на Лига Европа.