Дългоочакваният миг за "червена" България настъпи! ЦСКА стартира участието си в груповата фаза на Лига Европа. След перфектно представяне в елиминациите и отстраняването на четири съперника, момчетата на Стамен Белчев си заслужиха правото да бъдат сред най-добрите във втория по сила европейски клубен турнир.

Сакалиев: Нека днес ЦСКА се "регистрира" в списъците на победителите!

Сакалиев: Нека днес ЦСКА се "регистрира" в списъците на победителите!

"Предстои поредното предизвикателство"

"Армейците" попаднаха в група "А", където още са съставите на Рома, Йънг Бойс и ЧФР Клуж. Именно срещу румънския първенец стартира и голямото предизвикателство за столичния гранд. Арена на сблъсъка ще бъде националният стадион "Васил Левски", който заради противоепидемичните мерки в у нас и в Европа, ще приюти малко над 12 000 фена на ЦСКА. А както се досещате, те можеха да бъдат далеч повече...

Снимка 498976

Източник: БГНЕС

На снощната си пресконференция Стамен Белчев обяви, че тимът му ще се опита да приложи обичайната си игра, акцентирайки върху трайното владение на топката. Единствената по-сериозна дилема пред наставника в дните преди срещата бе кой да партнира на Валентин Антов в центъра на отбраната. Той най-вероятно ще заложи на капитана Петър Занев, който е и най-опитният в състава. Това означава, че на пейката ще остане колебливият от началото на кампанията Юрген Матей. Дебют за ЦСКА в Европа може да направи французинът Тибо Вион. Все още от травма пък се възстановява Пламен Гълъбов. Напълно очаквано, "червената" атака се повежда от Али Соу.

Стоичков: Успех, армейци! От мен и Иван Саморано!

Стоичков: Успех, армейци! От мен и Иван Саморано!

Надъха ЦСКА

"Армейците" могат да се осланят на силната си домакинска форма в евротурнирите. В последните си 6 мача те нямат загуба - 5 победи и 1 равенство. Последното им поражение е на 9 август 2018-а, с 1:2 от Копенхаген.

анкета

Ще победят ли ЦСКА и Лудогорец в първите си мачове от групите на Лига Европа?

Да, и двата отбора ще започнат с победи 26.8%

Само ЦСКА ще победи 42.9%

Само Лудогорец ще победи 15.1%

И двата тима няма да стигнат до победата 12.5%

Не мога да преценя 2.7%

Само два пъти ЦСКА е записвал 5 победи в един сезон в Европа. Правили са го единствено легендите, които стигнаха до полуфинал за КЕШ срещу Интер и после тези, записали същото голямо постижение за КНК срещу Барселона. Успех днес записва имената на Вальо Антов и компания в историята.

Стамен Белчев: Искаме да вкараме два гола в първите две минути, няма само да се браним

Белчев: Искаме да вкараме два гола в първите две минути, няма само да се браним

"Ние знаем нашите слаби и силни места"

Мнозина румънци, свързани с нашата страна, взеха отношение преди мача с ЧФР Клуж. Нито един от тях, в лицето на Янис Зику, Йоан Андоне, Клаудиу Кешеру, Флорентин Петре и др., обаче не обяви своите сънародници за фаворит, тъй като признаха безспорната класа на "червения" тим.

Съставът на Дан Петреску разполага със солидна единадесеторка и футболистите му знаят как да постигат необходимия резултат. През тази година те нямат загуба в гостуване. За последно паднаха навън на 8 декември 2019-а, с 1:2 от Ботошани, а след това имат 9 победи и 5 равенства на чужд терен, което е повече от впечатляваща серия.

В ЦСКА пазят неприятни спомени от съдията Халил Мелер

Реферът на мача с Клуж е истински кошмар за ЦСКА

Срещата с Копенхаген остава в съзнанието на "червените"

Лошата новина за румънската легенда е, че най-вероятно няма да може да използва централния нападател Билел Омрани (27 г.). Французинът е с травма от мача с Ботошани (2:1). Дори той да не е на терена, ЧФР има достатъчно играчи в нападение - Марио Рондон, Габриел Дебелюх и Якуб Войтуш. Наскоро към клуба се присъедини и бразилският халф Вилиам Соареш.

Снимка 501150

Източник: puterea.ro

Победа в груповата фаза на Лига Европа носи 570 000 евро, а равенството е оценено на 190 000 евро от същата валута.

Петър Занев: ЦСКА има шансове и възможности да преодолее тази група

Петър Занев: ЦСКА има шансове и възможности да преодолее тази група

"Трябва да не допускаме елементарни голове"

Главен съдия на срещата е Халил Умут Мелер от Турция. Въпросният вече е свирил на ЦСКА в Лига Европа, при гостуването на "червените" в Дания на ФК Копенхаген, когато негови много спорни отсъждания доведоха до отпадането на българите. Помощник на гореспоменатия ще бъде Мустафа Ейсой и Чевджет Комурчоуглу. Четвърти арбитър е Корай Генчерлер.