Отборите на ЦСКА (Москва) и Лудогорец се изправят един срещу друг в двубой от груповата фаза на Лига Европа. При победа днес на "ВЕБ Арена" и загуба на Ференцварош от Еспаньол в Будапеща, "орлите" ще се поздравят с класиране в следващата фаза. Селекцията на Станислав Генчев има защо да пристига и със самочувствие в руската столица, след като през септември разби гореспоменатия гранд с чутовното 5:1 в Разград.

Марселиньо: Очакваме тежък мач срещу ЦСКА (Москва), но сме готови за предизвикателството

Марселиньо: Очакваме тежък мач срещу ЦСКА (Москва), но сме готови за предизвикателството

"Бихме ги тежко в Разград и те ще искат да ни го върнат"

Треньорският щаб на "зелените" има три колебания относно състава за днешното гостуване. Те са свързани с десния бек, единия вътрешен халф и дясното крило. Както е известно, трима са твърдо аут - централният защитник Рафаел Форстър и дефанзивният полузащитник Яцек Горалски са наказани, а дясното крило Жоржиньо е контузен. От болки до последно пък се оплакваше опорният халф Стефан Баджи.

В атака отново ще се разчита на вече достатъчно рутинираните европейски бойци Клаудиу Кешеру, Вандерсон и Марселиньо. Със своите колеги за Москва отпътува и Владо Стоянов, който вече записа няколко мача за дубъла на Лудогорец.

Алекси Желязков: Мачът с Еспаньол беше голям шамар за нас

Алекси Желязков: Мачът с Еспаньол беше голям шамар за нас

"Убеден съм, че мотивацията в ЦСКА (Москва) ще е огромна"

ЦСКА (Москва) е с едва една точка, и за да запази някакви шансове за класиране, трябва да победи днес Лудогорец с по-добър резултат от 5:1 . Макар и това да изглежда невъзможно, руснаците са безкрайно амбицирани да си отмъстят подобаващо за срама в Разград. През последните месеци се забеляза сериозен възход в състава на Виктор Гончаренко, а за централния нападател Феодор Чалов дори се заговори, че е трансферна цел на Челси.

Виктор Гончаренко: Сега имаме доста по-голям потенциал в сравнение със септември

Виктор Гончаренко: Сега имаме доста по-голям потенциал в сравнение със септември

Наставникът на московския ЦСКА е уверен във възможностите на своите възпитаници

Участие в турнирната битка днес няма да вземат Ефремов, Кирил Набабкин и Виктор Васие. До последно под въпрос ще бъде националът на Кот Д"Ивоар Гогуа.

Главен съдия на срещата ще бъде Якоб Келет от Дания, с помощници Ларс Хамелгард и Хайне Сьоренсен. Четвърти рефер е Йенс Маае.

Алан Дзагоев от ЦСКА (Москва): Трябва да се реваншираме пред нашите фенове

Звездата на ЦСКА (Москва): Трябва да се реваншираме пред нашите фенове

"Най-важното е да си вземем поука"