Националната агенция за приходите започва проверки на всички физически и юридически лица, свързани с продажбата на парцела от 29 декара в Несебър.

Инспекторите ще проверят счетоводната отчетност и спазването на данъчните закони при всички субекти от момента на първото прехвърляне на собствеността, допълват от приходната агенция. Освен конкретните сделки данъчните ще изследват и произхода на средствата за покупката на земята, както и имущественото състояние на физически лица, свързани със случая.

Припомняме, теренът е купен от държавата и веднага препродаден за шесторно по-висока цена. В сделката са замесени имената на тъста на Борислав Михайлов и кумеца на Цветан Цветанов.
Първият купучав е Димитър Петров - тъст на шефа на футболния съюз.

Скандалът тръгна след като природозащитникът Тома Белев пусна снимки във Фейсбук, че на 29 декември багери заравняват защитените от "Натура 2000" дюни, на които ще се гради нов ваканционен комплекс. След това сайтът "Биволъ" извади документи, според които имотът е продаден от Министерството на земеделието на Димитър Петров за 583 212 лв. Той пък го препродава на следващия ден на "Сле груп" за над 4 млн. лв. Управителите на "Сле груп" се оказаха съдружници с кумеца на вътрешния министър Цветан Цветанов - Тодор Бояджиев.

Земеделският министър Найденов отрече да е виновен и обвини управлението на Тройната коалиция.