Данъчните проверяват всички членове на изпълкома на Българския футболен съюз (БФС), пише "24 часа", позовавайки се на собствен източник.

Сред проверяваните е и президента в оставка Борислав Михайлов.

Проверяват се всички лични финанси и данъчни декларации за 5 години назад. Документите все още се преглеждат и няма данни дали е открито нещо нередно. Ако бъде открито, то ще последва персонална ревизия, уверили от НАП.

Има идея да се провери и част от оперативното ръководство на футболния съюз. Тя все още не е в ход. Това е третата проверка срещу БФС в последните месеци. 

Избират нов шеф на БФС на 7 юни догодина

Избират нов шеф на БФС на 7 юни догодина

Лечков вече не е първи вицепрезидент на БФС

Първо в сградата на съюза се появи ГДБОП, като бяха иззети документи, свързани със съдийството. До момента, въпреки че изтекоха няколко месеца, няма никакви данни какви са резултатите от нея. Единствено шефът на съдиите Йордан Сталев бе отстранен за постоянно от изпълкома и на негово място бе назначен Костадин Стоичков.

След това в сградата на БФС дойде и Икономическа полиция, която пък провери как са разходвани държавните пари, отпускани за деца и юноши от Министерството на младежта и спорта. 

Паралелно с това и инспекторатът към спортното министерство прави собствена проверка за разходи на държавни пари, като хора обикалят всички областни съвети, за да се уверят, че отпуснатите средства са били похарчени по предназначение.

И от тази проверка все още няма резултати, въпреки че също мина доста време.

В същото време всички от БФС бяха пуснати в отпуск за празниците и трябва да са на работа на 6 януари, ден след церемонията за Футболист на годината на България. 

Тодор Батков: Расистките обиди на мача с Англия били за промяна в БФС

Тодор Батков: Расистките обиди на мача с Англия били за промяна в БФС

Феновете влияят на политиката на собствениците на футболните клубове

Припомняме, на 8 юли премиерът Бойко Борисов свика среща със собствениците на големите отбори в Министерския съвет.

Първото влизане на полицията в централата на БФС беше на 15 октомври .

Това се случи в деня, когато председателят на БФС Борислав Михайлов подаде оставка, след като тя му беше поискана от премиера Бойко Борисов заради расистките прояви по време на мача срещу Англия.

Първоначално Борислав Михайлов отказа да подаде оставка.

Тогава България падна с 6-0 от Англия и влезе в световните медии с расистки изпълнения от страна на агитките.

Второто влизане на полицията в БФС беше на 26 ноември. От ръководството на съюза дадоха брифинг по време на продължаващата акция, свързана с подозрения за злоупотреби при наемане на тренировъчни и спортни бази.

"Нищо страшно и дори неприятно няма, но не е хубаво това, което се преживява в момента." В това увери изпълнителният директор на Българския футболен съюз (БФС) Борислав Попов на брифинг в централата на Футболния съюз.

На 2 декември стана ясно, че проверката срещу БФС вече е на територията на цялата страна.