Потърпевшите от фалита на застрахователната компания "Олимпик" са отчаяни от постоянно отлаганите съдебни дела, предаде bTV.

Припомняме, стартът на ликвидацията на фалиралата компания и назначаването на ликвидатор вече се отлагаха многократно. За 8 март е насрочено поредното съдебно заседание в Никозия.

Оказва се, че сред потърпевшите от фалита са не само клиенти и пострадали в инциденти с участието на застраховани коли, но и автосервизи, които са ремонтирали коли за застрахователя.

Само в Бургас те са общо 11, като един от сервизите очаква да му бъдат върнати близо 15 000 лева, за които има всички необходими документи. Заради забавянето обаче шестимата работници на обекта вече са четирима. Управителят Стоян Георгиев обясни, че все още не са завели дела, тъй като всеки им казвал, че към момента няма как да си получат парите.

Отложиха делото за ликвидация на „Олимпик“

Отложиха делото за ликвидация на „Олимпик“

Заради оспорване за временния ликвидатор

Колкото и да е абсурдно, автосервизите дори са платили данъците за парите, които не е ясно дали изобщо ще им бъдат върнати.

Припомняме, над 200 000 българи останаха без задължителната застраховка "Гражданска отговорност" заради фалита на кипърското застрахователно дружество "Олимпик". Те трябваше да сключат нова полица с друго дружество от 18 август. От МВР обявиха, че ще дадат гратисен период на водачите, които са "изгорели" от фалита на дружеството.

От Комисията по финансов надзор (КФН) заявиха, че финансовите щети на българските водачи вследствие на фалита на застрахователя са около 9.35 милиона лева.

Фалитът на застрахователното дружество "Олимпик" предизвика извънредно заседание на парламента по време на лятната ваканция и приемане на оставката на зам.-председателя на КФН Ралица Агайн.

200 000 автомобила у нас остават без гражданска отговорност
Обновена

200 хиляди коли остават без гражданска в петък заради фалирал застраховател

Кипърското застрахователно дружество "Олимпик" фалира

На 12 септември след първото съдебно заседание в Никозия стана ясно, че делото за обявяване в ликвидация на дружество "Олимпик" продължава на 17 октомври. Тогава обаче то отново беше отложено заради оспорване дали временния ликвидатор трябва да отговаря за ликвидацията на дружеството.

Само преди дни пък КФН отново остана без председател, след като Карина Караиванова подаде оставка от поста, за да започне работа като български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие.

КФН остава без председател от днес

КФН остава без председател от днес

Кадровият проблем в КФН става сериозен