Мъжете, които гледат еротични снимки на красиви жени, поемат по-големи финансови рискове.

Възбуждащите образи активирали зона в мозъка, която работи при поемане на финансови иновации. Това е заключението на учените от Станфордския университет, които са направили специално изследване по този въпрос в първите месеци на годината.

"В еволюционен план мъжете се нуждаят и от пари, и от жени. Тези неща възбуждат един и същ мозъчен център", твърдят авторите на изследването.

Проучването било фокусирано върху центъра на секса и парите - така нареченият нуклеус акумбенс, който има формата на Л и се намира близо до основата на мозъка. Акумбенс играе главна роля във всяко едно удоволствие, което човек изпитва. Когато той се активирал от еротичните образи, мъжете започвали да поставят огромни залози в хазартна игра, от която можели да спечелят или един долар, или десет цента.

Списание „Плейбой" вече започва търсенето на модели, готови да позират за най-новата рубрика на списанието, озаглавена „Жените на „Уолстрийт" - идея, дошла от световната финансова криза.

Финансовият колапс като извор на вдъхновение не е чужд на „Плейбой" - списанието вече е публикувало подобна фото-серия, озаглавена „Жените на Енрон", вдъхновявайки се от краха на енергийния гигант.

„Жените на „Уолстрийт" пък ще е римейк на рубрика на „Плейбой", представена преди 20 години. Ще се търсят модели, които работят във финансовата сфера и които да са поне 18-годишни.