Райфайзенбанк откри 12 нови офиса от началото на годината, съобщиха от пресцентъра на банката днес. През 2006 г. банковата институция е открила офиси в София, Пловдив, Русе, Перник, Сливен, Ботевград, Самоков, Разлог, Окръжен съд Велико Търново и Окръжен съд Хасково, както и в магазините на Пикадили във Варна и Бургас.

С това, клоновата мрежа на Райфайзенбанк достигна 85 офиса. Банката има свои изнесени работни места и в 13 дирекции на Националната агенция по приходите (НАП), където граждани и фирми могат да плащат данъците и осигуровките си без такси.

Офисите на Райфайзенбанк предлагат всички банкови услуги за корпоративни и институционални клиенти, малки и средни предприятия и физически лица, включващи кредити за малкия и среден бизнес, потребителски кредити за физически лица, ипотечни кредити, депозити, разплащателни сметки и дебитни и кредитни карти за граждани и фирми, валутни операции и сделки с ценни книжа, електронно банкиране, международни парични преводи и др. Офисите осигуряват обслужване на клиентите в реално време.

Предстои откриването на нови клонове в Панагюрище, Свищов, Свиленград, Елин Пелин, както и в София, Пловдив, Русе, Шумен, Пазарджик, Хасково и Ямбол, където Райфайзенбанк вече има свои офиси.

Припомняме, че в края на миналия месец Райфайзенбанк (България) ЕАД бе отличена като "Най-добра банка на облигационния пазар в България". Банката е безспорен лидер по общ брой новоиздадени корпоративни и ипотечни облигации, на които е Водещ мениджър, с пазарен дял от 41%.

Райфайзенбанк постигна 57% пазарен дял от общия обем новоиздадени дългови инструменти на местни емитенти, като през 2005г. пое и пласира 16 облигационни емисии за 155 млн. евро.

От началото на 2006г. досега, банката е Водещ мениджър на 7 облигационни емисии, като общият обем облигационни транзакции надхвърли 46,3 милиона евро, което съответства на 65% пазарен дял. Компанията успя да пласира успешно и най-голямата емисия корпоративни книжа на Пощенска банка.