Допълнителни разходи и трансфери в размер на 57,116 млн. лв. са одобрени от Министерския съвет, съобщават от "Дондуков 1".

38 млн. лв. от тях отиват по бюджета на Министерския съвет и военното министерство за модернизиране на лечебни заведения.

От съобщението до медиите става ясно, че се предвижда да бъдат отпуснати допълнителни средства в размер на 8 млн. лв. по бюджета на регионалното министерство за тази година. Те ще се използват за финансиране на част от четирилентова главна пътна артерия на Враца. Разчетени са и 9,629 млн. лв. за общински инфраструктурни проекти.

1,297 млн. лв. допълнителни разходи са одобрени по бюджета на Министерството на младежта и спорта. Те са предвидени за награди на спортисти за постигнати призови класирания на летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 г. и на европейски и световни първенства.

От Министерския съвет уточняват, че разходите са за сметка на предвидени средства и за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет за 2016 година.