Днес стартира първичното публично предлагане на права на най-новото дружество със специална инвестиционна цел у нас „Юнивърсъл Пропъртис" АДСИЦ.

По време на проведения днес аукцион на БФБ бяха пласирани всички права от увеличението на капитала, който според закона за дружествата със специална инвестиционна цел задължително трябва да бъде увеличен с минимум 150 хил. лв.

Търговията с правата премина при небивал интерес, като всичките предложени за записване 150 хил. бройки, бяха изкупени по цената от 7 лв. за бр. По позицията бяха сключени общо 6 сделки, а общо подадените поръчки бяха 12 (2 пазарни и 10 лимитирани).

Всяко едно право дава възможност на купувачът да запише 1 нова акция от увеличението на капитала на компанията.

Припомняме, че на 12 юли КФН потвърди проспекта за публично предлагане на 150 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, издадени от "Юнивърсъл Пропъртис" АДСИЦ в резултат на първоначално увеличаване на капитала на дружеството.

Основна сфера на дейност на "Юнивърсъл Пропъртис" АДСИЦ е инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти /секюритизация на недвижими имоти/.

Основните акционери във фонда са Юнивърсъл ООД, притежаващо 51% и ЗД Евроинс АД, което е с дял от 30%.