Не сме свикнали да виждаме подобни новини по отношение на Apple, но, ето че и при най-добрите се случва.

През уикенда един от най-големите технологични канали в YouTube Unbox Therapy публикува видео, в което показа как новите iPhone XS и XS Max не се зареждат, когато включим зарядното устройство.

iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4 - всичко за тях

Всичко за iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr и Apple Watch 4

Какво ново ни предлага Apple с тазгодишните си модели

Проблемът изглежда е налице за много потребители и видеото е просто потвърждение за по-широката аудитория.

В него се ясно се вижда как няколко устройства XS и XS Max не започват да се зареждат при включване на зарядното, а чак, когато ги "събудим". Иначе казано - телефонът не може да започне да се зарежда, ако е на Stand By режим.

Дори не можем да повярваме, че пишем за проблем от такъв мащаб, защото Apple винаги са ни впечатлявали с безупречно качество и производителност.

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Колко всъщност струва новият iPhone XS Max

Плащаме повече от два пъти реалната му стойност

Проблемът обаче е факт, а от Apple все още не са дали изявление по въпроса.

Но това не е всичко, уви. 

Изглежда, че по време на зареждане iPhone XS Max "заспива" и не може да бъде събуден, освен чрез рестарт или дълго изчакване. 

Не е ясно дали проблемите са хардуерни или софтуерни, защото са налице при огромен процент от продадените бройки, но не и при абсолютно всички.

Надяваме се, че Тим Кук и компания съвсем скоро ще обявят малък софтуерен ъпдейт, с който ще заличат и двете неизправности. Но също толкова възможно е да става въпрос и за по-сериозни проблеми при новите iPhone XS и XS Max.