Байерн (Мюнхен) не успя да победи в Бундеслига във втори пореден мач. "Баварците", които днес бяха водени от Вили Саньол, завършиха 2:2 като гости на Херта в Берлин. Германският шампион имаше преднина от два гола, дело на Хумелс и Левандовски, но в рамките на шест минути през второто полувреме Дуда и Калу изравниха резултата.

След това равенство мюнхенския колос вече изостава на 5 точки от лидера Борусия (Дортмунд). "Жълто-черните" са лидери с 19 точки, а "баварците" заемат втора позиция с 14 пункта. Херта е на десето място с 9 точки.

Като титуляри за "баварците" излязоха посочените от медиите за главни виновници за изгонването на италианеца Франк Рибери, Ариен Робен, Матс Хумелс, Томас Мюлер и Жером Боатенг.  

Снимка 315454

Източник: GettyImages

Именно Хумелс откри резултата в 10-ата минута. Бранителят реализира с удар с глава, след като се възползва от асистенция на Боатенг.

В 18-ата минута реферът Харм Осмерс отсъди дузпа в полза на Херта, но след като изгледа повторение на ситуацията, отмени решението си. Първоначално съдията прецени, че Хави Мартинес е фаулирал Владимир Дарида, но след това видя, че явно е сгрешил.

В Германия: Байерн се разбра с Томас Тухел!

В Германия: Байерн се разбра с Томас Тухел!

Следващата седмица треньорът ще бъде представен, пише "Билд"

 До края на първата част два пропуска направи Левандовски, а веднъж стражът на столичани се намеси добре след рикошет.

Второто полувреме започна с нов гол за "баварците". Толисо подаде спорен пас към Левандовски, полякът се пребори с Щарк и се озова очи в очи Ярщайн и реализира за 0:2. Две минути по-късно Херта върна един гол. Генки Харагучи преодоля няколко играчи в червено и пусна към Дуда, който намали на 1:2.

Снимка 315455

Източник: GettyImages

В 57-ата минута "старата дама" изравни. Защитата на Байерн не се намеси добре при центриране от фаул и Калу прониза Улрайх за 2:2. Малко след това африканският нападател се озова на добра позиция, но ударът му не бе достатъчно силен.

В 60-ата минута Рибери стъпи на топката и получи контузия. Френският ветеран бе заменен от Кингсли Коман. В 78-ата минута Левандовски бе близо до това отново да даде преднина на Байерн, но пропусна. До края на срещата гостите натиснаха, но така и не съумяха отново да поведат и срещата завърши 2:2.