Единадесет души в центрове за настаняване от семеен тип в Ямбол са дали положителни проби за коронавирус. Те са от персонала на два от центровете, предаде БНР

Изследванията в социалните домове продължават в цялата област.

След като 29 годишен обитател на един от центровете почина, са били направени тестове на всички в домовете, съобщи директорът на Регионална здравна инспекция в Ямбол д-р Лиляна Генчева.

COVID отделенията в Ямбол са препълнени от седмици

COVID отделенията в Ямбол са препълнени от седмици

Две болници разкриват допълнително легла

"Изследвахме три от центровете за настаняване от семеен тип на територията на Ямбол. установихме доста положителен персонал. През следващата седмица ще продължим да изследваме и четвъртия център", посочи д-р Генчева.

Високата заболеваемост през последните две седмици обаче затруднява връчването на предписания до всички контактни на заразени.

Д-р Генчева призова гражданите сами да се обадят по телефона, за да могат да си получат своевременно предписанието.

283 са новорегистрираните само за тази седмица. На домашно лечение в момента в областта са 1354-ма, а под карантина са 1060 души.

За последното денонощие, в Ямбол са регистрирани 68 нови случая на коронавирус.

11 спешни медици от Ямбол са с коронавирус

11 спешни медици от Ямбол са с коронавирус

През последната седмица работата на спешните екипи се е удвоила

Припомняме, че сертифицирана лаборатория за PCR тестове отвори врати в Ямбол. До момента дейността се извършваше само от една частна лаборатория. Това затрудняваше допълнително и пациентите, и медиците.