От 27 декември до днес през "Александровска" болница са минали около 1 500 души, които са ваксинирани, като се очакват още 400 по списък. Това заяви директорът на "Александровска" болница проф. Борис Богов на брифинг пред журналисти за организацията по процеса на доброволна ваксинация срещу COVID-19.

Проф. Богов обясни, че организацията е създадена, болницата има два ваксинационни центъра и от сутринта са минали около 56 души.

С откриването на "зелените коридори" болницата ще продължи ваксинирането на хора, които са записани от РЗИ, и такива, които ще бъдат желаещи да се ваксинират.

Заработи първият у нас денонощен кабинет за ваксинации

Заработи първият у нас денонощен кабинет за ваксинации

Той е разкрит в двора на УМБАЛ "Св. Иван Рилски" в София.

Различното в "Александровска" болница от останалите лечебни заведения е, че е създадена организация за така наречените мобилни екипи, които по заявка от различни организации ще отиват на място да осъществят ваксинирането на желаещите по места, обясни проф. Богов.

Припомняме, след като в края на седмицата премиерът Борисов изиска да се направят и зелени коридори и да започне масовата ваксинация, се извиха опашки от желаещи пред "Пирогов".

Тази сутрин директорът на спешната болница проф. Асен Балтов увери, че "Пирогов" няма да върне нито един желаещ да се ваксинира.

Асен Балтов: Няма да върнем нито един желаещ да се ваксинира

Асен Балтов: Няма да върнем нито един желаещ да се ваксинира

Здравнонеосигурени също могат да се ваксинират