Най-голямата спешна болница у нас "Пирогов" спира плановия прием. Със заповед на директора проф. Асен Балтов ще бъде засилен контролът по входовете на болницата.

Причината е натискът върху лечебните заведения с прилив на болни от коронавирус. И при втората вълна "Пирогов" беше една от болниците, които поеха най-много болни.

Разрешава се само по един придружител на тежко болни пациенти, преминаващи през приемните кабинети на Мултипрофилното спешно отделение на "Пирогов".

НОЩ обсъжда нови мерки на локален принцип

НОЩ обсъжда нови мерки на локален принцип

Нарастването се дължи на британския щам, но идва южноафриканският, след него бразилският, а и нигерийският

От лечебното заведение съобщават още, че ваксинацията на приоритетните групи продължава и днес. В "Пирогов" ще бъдат имунизирани с първа доза членове на секционните избирателни комисия. Ще бъдат ваксинирани и всички, на които трябва да се постави втора доза.

По-рано днес от думите на шефа на Александровска болница стана ясно, че всички градове в червената зона ще преустановят плановите операции от началото на другата седмица заради увеличения натиск към здравните заведения с болни от коронавирус. 

От седмица страната е категорично влезе в третата вълна на инфекцията. СЗО предупреди вчера, че се очаква сериозна криза в страните от Източна и Южна Европа. 

Борисов недоумява: Българите мислят, че епидемията е минала

Борисов недоумява: Българите мислят, че епидемията е минала

Премиерът се чуди кой внушава на хората, че всичко е свършило