Само аспирин и чай срещу коронавируса не е достатъчно. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия д-р Бруск Халил, завеждащ отделението на болните във Втора градска болница в София.

По думите му има хора, които подценяват вируса, но трябва да разберат, че нещата се сериозни. Ако след 5-6 ден няма положителен резултат от симптоми за коронавирус, хората трябва да потърсят лекарска помощ, защото само с аспирин и чай не е достатъчно, категоричен беше д-р Халил.

Доц. Мангъров препоръчва да борим COVID-19 с аспирин

Доц. Мангъров препоръчва да борим COVID-19 с аспирин

Той заяви, че не трябва да се извинява за съветите, които е давал в началото на пандемията

Според него частичната блокада, въведена в петък вечерта, ще помогне и той се надява след Коледа и Нова година нещата със заболеваемостта и смъртността от COVID-19 да утихнат. Той се надява всеки месец след празниците заболеваемостта да намалее с по 50% и евентуално трета вълна да има през лятото.

Той посочи, че няма нито едно празно легло във Втора градска болница, а лечебното заведение няма капацитета да приема повече болни, защото няма персонал. Доброволци във Втора градска болница няма, 9 медици са заразени в нея.

В момента болницата има всички необходими медикаменти благодарение на общината. Втора градска болница има "Ремдесивир" и са започнали лечението на четирима-петима пациенти с него. По-леките пациенти се лекуват в зависимост от състоянието на пациента - с два антибиотика. Най-голямата грешка, която се прави извън болницата, е, че лекарите дават кръвоспиращи лекарства при болни пациенти с коронавирус, подчерта д-р Халил.

Великобритания включва аспирин в лечението на пациенти с COVID-19

Великобритания включва аспирин в лечението на пациенти с COVID-19

Оксфорд търси "лекарства, които могат да се използват незабавно и навсякъде по света"

"Без лекарската помощ не става, потъват нещата и после при пациентите е трудно", предупреди лекарят.

Основните оплаквания за COVID-19 са болки в кръста, гърдите, плешките, гръдния кош, главоболие, задух и конюнктивит. Най-важното, според него е, че няма друг вирус освен коронавируса в момента.

Д-р Халил смята, че ваксината срещу коронавируса няма да промени нещата, тъй като изградените антитела остават 5-6 месеца и тогава би се наложила допълнителна ваксинация. Имунитетът на децата е по-различен и изграден от възрастните. Децата имат съпротивителни сили, посочи той и добави, че подрастващите могат да бъдат преносител на вируса, въпреки че го прекарват много леко.

Той бе категоричен, че училищата на настоящия етап трябва да бъдат затворени. Трябва хубаво лечение с парацетамол при децата и малко да им се вдигне естественият имунитет с хубава храна и спортуване. Лекарства не препоръчваме, посъветва д-р Бруск Халил.

С чай и аспирин лекувал пациентите си с коронавирус фелдшерът от Шуменско

С чай и аспирин лекувал пациентите си с коронавирус фелдшерът от Шуменско

Да му се търси наказателна отговорност заради безотговорността, иска областният управител на Шумен