Имунолози ще консултират безплатно за ваксините срещу COVID-19 на тел. 0800 14 515, съобщиха от Национална пациентска организация разширява.

От 11 януари 2021 г. двама специалисти - по епидемиология и имунология, ще предоставят безплатно информация за наличните в момента ваксини срещу СOVID-19.

Медицинските специалисти ще отговарят на безплатния телефон 0800 14 515 всеки делничен ден от 9.00 до 18.00 ч.

Хората могат да задават въпроси, свързани със състава на наличните и очакваните ваксини, възможните странични ефекти, както и за ваксинирането при пациенти с различни хронични заболявания. Специалистите са запознати много добре с характеристиките на препаратите за ваксиниране, следят новостите и съобщенията за ефектите от приложението на ваксините и ще бъдат на разположение с тази информация за гражданите.

Пациенти искат Фонд за обезщетяване на пострадали от ваксини срещу COVID-19

Пациенти искат Фонд за обезщетяване на пострадали от ваксини срещу COVID-19

Той да е част от Националния план за ваксиниране

Безплатната телефонна линия 0800 14 515 подкрепя пациенти с хронични заболявания с възможностите за безплатно и анононимно консултиране със специалисти в лечението на COVID-19, на диабет, на онкологични и кардиологични заболявания. На тази линия могат да се обадят и граждани, нуждаещи се от консултации с психолог.

Телефонната линия е осигурена с подкрепата на VIVACOM и CallFlow. За нея има информация и на сайта www.covid.npo.bg