Лошото третиране на биологичните видове е довело до разпространението на коронавируса. Това заяви биологът проф. Жил Бьоф пред БНР.

Той е професор в Сорбоната, гостуващ професор в Колежа на Франция и бивш президент на Националния природонаучен музей автор на множество книги, сред които "Биоразнообразието, океанът и градът" и "Краят на Homo sapiens".

"Измислица е, че вирусът е създаден в лаборатория. Той е биологично естествен. Дали после вирусът не е бил манипулиран в лаборатория, това не знам, но във всеки случай вирусът не е човешко дело. Той идва от смесицата между вирус на панголин и вирус на прилеп. Това става заради отвратителните условия на пазара", категоричен е биологът. 

Тръмп обясни коронавируса с китайска грешка, но не са го направили нарочно

Тръмп обясни коронавируса с китайска грешка, но не са го направили нарочно

Той няма общо с Венецуела, ако е искал, тогава "би могло да се нарече инвазия"

Според него по този начин два животински вида, които никога не се засичат в природата, са се озовали на едно и също място, на една и съща плоскост. Това е резултатът от лошото третиране на животинските видове, коментира проф. Бьоф.

"80 процента от хората нямат симптоми, не са болни. Има и хора малко болни, но има и много болни, които вирусът убива", поясни преподавателят в Сорбоната.

Германското разузнаване за обвиненията на САЩ към Китай: Отчетливо отвличане на вниманието

Германското разузнаване за обвиненията на САЩ към Китай: Отчетливо отвличане на вниманието

САЩ крият собствените си грешки, но Китай е повлиял на СЗО

Според статистиката вирусът убива повече мъже, най-вече възрастни хора - около осемдесетгодишни. Поне на 80-90% това са хора, които имат физиологични проблеми. Имунитетът сред тези хора е много по-нисък. "Това са хора със сърдечни заболявания, с белодробни болести. Три четвърти от тези хора са диабетици. Съответно там, където има нисък имунитет, заразността се проявява", подчерта проф. Жил Бьоф. 

Според него трябва да се ограничи най-масовия транспорт, смята френският учен.

"И въпросът не е само да спасим самолетните компании, за мен въпросът е да спасим хората", каза професорът.

Той е категоричен, че хората умират и заради "лошото ядене" - те са дебели, имат високо кръвно, защото се хранят неправилно. Когато ядете "лоша храна", вие нямате нормален имунитет и сте изложени на вируса. Затова е по-добре вместо да влагаме тези пари за спасяването на самолетните компании, да ги вложим, за да спрем пестицидите, да научим хората да се хранят добре, категоричен е проф. Жил Бьоф.

Той смята, че е нужно повече образование за "деня след".

ЕС: Напрежението между Китай и САЩ не помага

ЕС: Напрежението между Китай и САЩ не помага

Напрежението расте ден след ден

Според него климатът ще облагоприятства разпространението на вируса утре и на други вируси, които могат да дойдат.

"Има пряка връзка между климата, екологията, лошото третиране на животинските видове. Особено когато имате хиляди крави, хиляди крави в една ферма. Днес има стотици милиарди пилета и крави в света. Не казвам, че всички трябва да станат вегани, но трябва да се яде много по-малко месо, това е очевидно", смята френският професор.

Животните да се третират по-добре и да спрем да изсичаме тропическите гори. Онова, което се случва в Африка, в Южна Америка или в Амазония ще отприщи появата на нови вируси - това е сигурно. Има екологична логика. Трябва да се спре икономиката на лудостта. Търси се печалба на всяка цена", допълни проф. Жил Бьоф. 

Публикуваме доклад за произхода на Covid-19, разкри Доналд Тръмп

Публикуваме доклад за произхода на Covid-19, разкри Доналд Тръмп

Китай трябваше да информира САЩ за коронавируса