През нощта на 5 февруари Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) и Столичната дирекция на вътрешните работи извършиха 8 съвместни проверки за спазването на противоепидемичните мерки на заведенията в София.

Това съобщиха от министерството на здравеопазването. 

По време на проверките беше съставен акт на кмета на Район "Кремиковци" за организиране и провеждане на празник Джамал - за струпване на хора, неспазване на дистанция и неносене на маски.

Не е необходимо да се променят мерките в София, успокоява Фандъкова

Не е необходимо да се променят мерките в София, успокоява Фандъкова

Засилват контрола в търговските обекти и градския транспорт

В резултат на проверките са съставени 7 акта, 2 от които на юридическо лице /работещи заведения/ - за неносене на маски от персонала в единия обект и за тютюнопушене в другия. СДВР състави актове на над 30 души, посетители на ресторанта.

На 6 февруари бяха извършени общо 17 проверки, между които на търговските вериги: "Лидл", "Билла", "Фантастико", "Т-маркет", "Кауфланд", "Джъмбо", "Лили дрогерия" и "Юск", както и фитнес центровете в МОЛ-Сердика и МОЛ-София. След извършените проверки са съставени 2 акта в търговски вериги - за неносене на лични предпазни средства и за нарушаване на "зелен коридор" за възрастни.

Ангелов: София влезе отново в червена зона

Ангелов: София влезе отново в червена зона

Масово тестове се изследват за английския щам

Предприети бяха и следните административни действия: 2 покани до управителите на единия МОЛ и фитнес-центъра за неупражнен контрол по отношение на носенето на лични предпазни средства от посетители и установяването на непълнолетни лица без придружител.