В област Търговище също беше обявена грипна епидемия.

От Регионалното бюро за борба с група и острите респираторни заболявания (ОРЗ) препоръчват учебните занятия да бъдат прекратени до 4 февруари включително.

В 1561 училища и детски градини са в грипна ваканция

В 1561 училища и детски градини са в грипна ваканция

София, Варна, Кюстендил, Плевен Пловдив, Видин

Припомняме, от вчера, 28 януари, грипна епидемия беше обявена и в област Монтана. Там учебните занятия също ще бъдат преустановени до 4 февруари, понеделник.

По този начин епидемията вече обхваща 24 от общо 28 области в страната.
Грипна ваканция не е обявена само в областите Силистра, Габрово, Перник и Ловеч. В област Ловеч в епидемия е само община Луковит, информира БНР.

Междувременно стана ясно и че по решение на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Кърджали грипната епидемия там се удължава до 1 февруари включително.

РЗИ - Пазарджик също удължава грипната епидемия на територията на областта във връзка със запазващото се високо ниво на обща заболеваемост от грип. Учебните занятия в областта се възстановяват от утре, 30 януари, пишат от Министерството на здравеопазването.

В плен на грипа падна и Монтана

В плен на грипа падна и Монтана

От днес грипна епидемия е обявена и в област Враца

От утре грипната епидемия се отменя и в област Стара Загора заради значителен спад на острите респираторни заболявания през последната седмица (21 - 27 януари).

Здравните власти призовават болните с висока температура и други признаци на грип да не провеждат самолечение. При наличие на симптоми за грип да посещават личните си лекари и да не ходят болни на работа и училище.

РЗИ - Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболяемостта от грип и ОРЗ.