Българска болнична асоциация (ББА) се присъединява към призива на БЛС за заплащане на извършената медицинска дейност на лечебните заведения в периода април 2016 г. - април 2017 г., изтъкват от болничната асоциация в свое писмо.

Здравният министър против да сме държава на инвалиди

Здравният министър против да сме държава на инвалиди

Догодина ще има увеличение на НЗОК

Въпросната медицинска дейност е известна като "надлимитна". Според ББА цялата здравна система е подложена на риск с неизплащането на предоставяните от болниците здравни услуги. Предизвикателствата пред болничното здравеопазване в България, са валидни за всички болници, независимо от собствеността им, категорични са от ББА.

Асоциацията изтъква, че в последните три години били наложени месечни лимити на болниците, а това не отразявало правото на пациентите за свободен избор къде да се лекуват.

ББА приветства решението на министъра на здравеопазването да заплати спешно надлимитната дейност на МБАЛ Враца. "Забавянето на плащанията към всички лечебни заведения в България трябва да бъде преустановено веднага, защото то убива не болници, а хора", изтъкват в писмото си ББА.

МЗ изпраща субсидия на болницата във Враца

МЗ изпраща субсидия на болницата във Враца

Юристи и финансисти поемат на ръчно управление закъсалите болници

Организацията смята, че констатацията на министър Петров, че цените на медицинските дейности - клинични пътеки (КП) не са повишавани от 2006 г. също е продуктивна.

В резултат на това и в съчетание с посоченото неповишение на цените на КП, всички болници, независимо от собствеността им реализираха огромни загуби.

За символичен протест в подкрепа на лекарите, призовават от БЛС

За символичен протест в подкрепа на лекарите, призовават от БЛС

Мафиотските инквизиции и насилие не за здравословни за нацията ни

По този повод, считаме че между Министерство на здравеопазването и Лечебните заведения трябва да имат продуктивен диалог. ББА предлага своята експертна помощ и подкрепа, в опитите да се намери устойчивост и стабилен здравен модел.