ГЕРБ и ОП излязоха с предложение за поста министър на здравеопазването.
Политическият съвет на управляващата коалиция утвърди официалната номинация за министър на здравеопазването, но кандидатурата ще бъде внесена в парламента след приемането на Бюджет 2018.

На днешното заседание лидерите на партиите от управляващата коалиция разгледаха няколко възможности за кандидатури за поста здравен министър. Утвърдената кандидатура ще бъде внесена в парламента лично от премиера Бойко Борисов. За сега обаче името остава неизвестно.

Припомняме, на 30 октомври, понеделник, министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка. До оставката му се стигна след разкрита от медиите схема за печелене на обществени поръчки от близки до здравния министър хора. Става въпрос за поръчка в нарушение на ЗОП, спечелена от мъжа, с когото дъщерята на министъра живее на семейни начала.

В хода на заседанието стана ясно, че според лидерите на управляващата коалиция 4-годишната управленската програма на правителството за първите 6 месеца се изпълнява в срок, а мнозинството е стабилно.

Главчев е категоричен, че вотът на недоверие ще се отхвърли

Главчев е категоричен, че вотът на недоверие ще се отхвърли

Наистина в началото казаха корупция, която тема малко не приляга на БСП, коментира председателят на НС

Стана ясно още, че парламентарните групи на ГЕРБ и ОП ще бъдат натоварени със задачата да формират екип от юристи, който да изготви правен анализ и да направи предложения за законодателни промени по отношение на отпадането на давността за престъпления при приватизационни сделки.

Лидерите на ГЕРБ, ВМРО, Атака и НФСБ обсъдиха и други теми като правителствения Бюджет 2018 и промените в нормативната уредба, свързани с подобряване на туристическото обслужване и гарантирането на спокойствието на туристите.
Обсъдени бяха предложения за изменения в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, Единната система за туристическа информация и промени, ограничаващи нивата на шума в зимните и летните курорти.

Валери Симеонов продължава борбата с шума в зимните курорти

Валери Симеонов продължава борбата с шума в зимните курорти

Проблемите в летния и зимния туризъм били едни и същи