Причината за уволнението на д-р Кателиева е неспазване на Кодекса на труда, категорични са от "Пирогов".

Според официалното становище на болницата, д-р Кателиева е била назначена преди една година на допълнителен трудов договор в УМБАЛСМ "Пирогов" като основният ѝ договор е с Националната кардиологична болница. Това е нарушение на трудовото законодателство, защото д-р Кателиева е надвишила разрешения брой работни часове.

Припомняме, че вчера д-р Кателиева сама сигнализира за уволнението си в отворено писмо, получено на редакционната поща на News.bg.

Спешен медик уволнен от Пирогов
Обновена

Спешен медик уволнен от Пирогов

Д-р Кателиева е и председател на сдружение на спешните медици

Допълнителният договор на спешния медик е прекратен в съответствие с българското законодателство - чл.334, ал.1 от КТ, Раздел "Прекратяване на трудов договор за допълнителен труд", заявяват от "Пирогов".

Според становището причините за възмущението на д-р Кателиева трябва да се търсят в уволнението на предишния директор на медицинското заведение, защото благодарение на стария директор, тя е получила възможността допълнителна работа в спешния център.

Смениха шефовете и в "Пирогов"

Смениха шефовете и в "Пирогов"

Новият изпълнителен директор ще е проф. д-р Асен Георгиев Балтов

"Категорично заявяваме, че няма "масови чистки", дейността на болницата протича нормално и без напрежение", заявяват от медицинското заведение. "В Министерството на здравеопазването срещаме силна ангажираност с проблемите в системата на спешната медицинска помощ", допълват от "Пирогов".

На 28 февруари беше подписан договор между МЗ и МТСП, който осигурява 7 милиона лева за създаването на Национален център за обучение и квалификация в системата за Спешна медицинска помощ. "Предстои обучението на близо 7000 души, в това число лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и помощен персонал от "Пирогов".