Комисия проверява твърденията за системен тормоз над сестрите в столичната Александровска болница, съобщи Дарик.

Твърденията за безобразия и феодални саморазправи в столичната Александровска болница категорично не отговарят на истината. В това са убедени от лечебното заведение, които отговорят на сигнал от медицинска федерация „Подкрепа".

Разместват медицински сестри заради тормоз от шефове

Разместват медицински сестри заради тормоз от шефове

За ситуацията в Александровска болница са уведомени и европейските синдикати

В сигнала се казва, че всички медицински сестри в Отделението по гастроентерология в болницата са били обиждани и унижавани ежедневно в продължение на месеци от началника на отделението проф. Диана Петрова.

В заключенията на комисията, назначена от директора на болницата, се констатира, че причините за случващото се са резултат на „вътрешни междуличностни противоречия между лекари в отделението, които са дали отражение върху цялостната атмосфера, включително и върху дейността на сестрите".

Губим по 1 000 медицински сестри годишно

Губим по 1 000 медицински сестри годишно

Двойно е намалял броят на кадрите само за последните 17г.

Предстои комисията да изготви протокол, който да бъде предоставен на директора на болницата, заедно с предложения за трайно решаване на вътрешния проблем в отделението.

Припомням, че пред Дарик радио председателят на синдикалната организация д-р Камен Данов информира, че всички сестри от отделението са готови да напуснат, в резултат на отношението, което получават от техните началници.