Екип на РЗИ тества днес всичките 14 деца от групата в детската градина в Сапарева баня, в която 6-годишно момче е с положителен тест за COVID-19, предаде БНР.

Изследва се и персоналът. Децата от градината са по домовете си и се обучават дистанционно.

През последното денонощие в Сапарева баня са установени 6 положителни проби - две семейства на строителни работници, които пътуват всеки ден на обекти извън града. В едното от семействата е и 6-годишното момче от градината, което е с положителан проба, съобщи кметът Калин Гелев.

Тестваха десетки служители на НСО за COVID-19

Тестваха десетки служители на НСО за COVID-19

Може това е превантивна мярка за безопасност

"Най-неприятното е, че едното семейство има дете, което е посещавало детската градина до петък. Не е било болно детето, не е била установена температура. Ние веднага сме предприели необходимите действия и в момента се тестват всички деца в нашата детска градина в Сапарева баня. Да се надяваме, че са отрицателни, защото детето до петък включая от медицинската сестра е проверявано. Нито е имало температура, нито е имало някакви оплаквания. Градината ще я затворим, днес. Докато им направят тестове, ще преустановим заниманията и ще минат пак дистанционно." - поясни кметът.