Не виждам основа, върху която можем да водим научен спор с д-р Мангъров и д-р Първанова.

Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев по време на участието си в в предаването "Карай направо" по "Нова".

105 нови случая на коронавирус, четирима починали през денонощието

105 нови случая на коронавирус, четирима починали през денонощието

Заразени са още шестима медици...

По думите му, някои от членовете на групата, която кани Националния оперативен щаб на публичен диспут, са отишли твърде далеч, а медиите са им дали трибуна.

От тях чух много глупости и няма какво да дискутираме, отсече Кунчев.

Той припомни заплахите, които е получил ръководителят на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски. 

Имаше заплахи, че ще ни организират протести, че ще намерят хора, които да ни звънят вечер, за да ни притесняват. И последното вече се е случвало на ген. Мутафчийски. Получавал е обаждания в 2 ч. през нощта от различни телефони и хората отсреща са му обяснявали, че не разбира от работата си и коронавирус всъщност няма.

По думите му, заплахите не го притесняват, но е обиден, че трудът на толкова много хора се подценява. Уморени сме, пестим си силите, призна той и обясни с крайното изтощение на всички в Щаба нежеланието да се влиза в конфликт с несъгласните.

Ангел Кунчев: Явно сме във втора вълна, но тя е различна

Ангел Кунчев: Явно сме във втора вълна, но тя е различна

Всички опции седят на масата

Кунчев коментира и втората вълна на коронавируса, която удари Балканския полуостров, както и скока на регистрирани случаи у нас.

Вирусът продължава да ни изненадва с много неща, едно от които е неравномерното възникване на случаите. Има хора, които са носители на вируса по цял месец и не го предават дори на семействата, с които живеят постоянно. Има обаче и такива, които само за ден-два заразяват 50 или дори 100 души", поясни доц. д-р Кунчев.

Опасността не е преодоляна, предупреди той.