На 14 май платиха февруарските заплати на работещите във врачанската болница МБАЛ "Христо Ботев". Това съобщи зам.-здравният министър Жени Начева, която по-рано през деня посети лечебното заведение и разговаря с персонала на врачанската болница.

Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, успокоява Начева

Няма да затварят болниците в Ловеч и Враца, успокоява Начева

Националната здравна карта е "снимка" както на настоящите, така и на бъдещите намерения за инвестиции

По време на срещата от здравното министерство обещаха болницата да получи изработените по договор със Здравната каса пари за месец април. В тях са и парите за медицинските работници. Стремежът е до края на месец юни да се преодолее и изоставането в изплащането на мартенските възнаграждения.

Има начин да се помогне на болницата във Враца, уверява Кирил Ананиев

Има начин да се помогне на болницата във Враца, уверява Кирил Ананиев

Пускат поръчка за ангиограф

Зам.-министър Начева съобщи, че е постигнато съгласие с кредиторите на болницата, според което парите за персонала да започнат да се изплащат регулярно. За да се изпълнят обаче поетите ангажименти, всички лекари, които в момента са в отпуск, трябва да се върнат на работните си места, за да може лечебното заведение да възстанови нормалния си 24-часов ритъм на работа.

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Затвориха детското отделение на болницата във Враца

Медици - заради недостиг на лекари, ръководство - в отделението има инфекция

Според зам.-министър Начева парите по Националния рамков договор за 2018 г. за врачанската болница са не по-малко от тези по миналогодишния договор. Врачанската болница има потенциал и възможност да реализира същия обем дейност, като гарантира на хората от областта качествено, достъпно и навременно здравеопазване, убедена е Жени Начева.

По време на срещата зам.-министър Жени Начева е била замеряна с яйца.