Локдаунът само забавя процеса на ваксиниране и не прави нищо друго. До приключването на локдауна една по-голяма част от населението щеше вече да е ваксинирана. Това убеждение изрази личният лекар д-р Валентин Янев в студиото на "Денят ON AIR". Припомняме, че от 22 март до 31 март на територията на страната ще действат  строги временни противоепидемични мерки, въведени със заповед на министъра на здравеопазването.

1200 сигнала за реакции на ваксини има в ИАЛ

1200 сигнала за реакции на ваксини има в ИАЛ

Не са различни от посочените в характеристиката на ваксините

Янев открои редица грешки на властите в борбата с разпространението на коронавируса. Сред тях е и настояването, че ваксините трябвало да отидат в ръцете на личните лекари, което щяло да ускори процеса по ваксинация. "Стратегически - тотална грешка. Аз го работя, на този терен съм и затова мога да коментирам. Най-сигурният начин да се забави масовата ваксинация е да се даде в ръцете на личните лекари", категоричен е д-р Янев.

"Личните лекари ще трябва да съчетаят през цялото това време свои основни задължения като лечебно-диагностична и профилактични дейности - а сега се налага и да правят ваксинация. Тези два вида дейности се бият, те не си сътрудничат. Винаги едното ще е за сметка на другото. В крайна сметка ще се получи така: напънът ние да ваксинираме ще доведе до катастрофа и свиване на болничната помощ", обясни личният лекар.

Джипитата получават РНК ваксини най-рано през април

Джипитата получават РНК ваксини най-рано през април

Засега се раздават само ваксини на "АстраЗенека"

Прогнозата му за разпространението на вируса е, че 100% от хората ще се срещнат с вируса, а 4% от болните ще починат. Самият той вече е изкарал коронавируса, но е склонен да се ваксинира.