През настоящата седмица са се натрупали някои интересни данни за ваксините, които доц. Атанас Мангъров реши да представи в централата на партия АБВ.

Установено е в САЩ и в Израел, че около 70% от хората, които не са заразени, през настоящата седмица са ваксинирани. Половината от хоспитализираните също са ваксинирани. Това дава основание да се приеме заключение, че хората, които се ваксинират, се заразяват и се разболяват, каза доц. Мангъров. А и ваксинираните срещу COVID-19 могат да заразяват други хора и отделят вируса в не по-малко количество от неваксинираните

Проф. Кристиян Песталоца: До 2-3 месеца много европейски страни въвеждат задължителната ваксинация

Проф. Кристиян Песталоца: До 2-3 месеца много европейски страни въвеждат задължителната ваксинация

В Западна Европа има масови протести срещу задължението за определени професии

Затова и на доц. Мангъров му звучи странно призивът за ваксиниране на лекари, учители и полицаи. От чисто медицинска гледна точка задължителната имунизация на учители, лекари и полицаи е напълно безсмислена, изтъкна Мангъров.

"Нека да оставим решението на това кой как да се пази на самите хора, които са изложени на ежедневни контакти с хора, които могат да са заразени. Хубаво е държавата да се грижи за учители и лекари, но да ги кара насила да поемат всички рискове на една ваксина, за която трябва да подпишат и информирано съгласие - това не бива да се случва. Това си е тяхна отговорност, а задължителната ваксинация е безсмислена и неправилна", категоричен бе Мангъров.

анкета

Ще се ваксинирате ли с нарастването на случаите?

Виж резултати

Да, сега вече да 5.7%

Отдавна съм се ваксинирал 52.3%

Може и да побързам, но чакам есента 3.5%

За какво? Така или иначе ще ни затворят 7.9%

Само когато стане задължително 12.2%

Аз съм антиваксър 18.3%

Той е на мнение, че ваксинирането на децата и бременни под предлог, че ще се намали разпространението на вируса също е напълно безсмислено. При децата напънът за ваксиниране води до това, че поемат всички рискове от недостатъчно добре проучените ваксини и никаква особена полза за обществото няма, коментира доц. Мангъров.

Хората, които са ваксинирани трябва да бъдат оставени да живеят сред нормални условия и тогава вече може да се установи ефективността на ваксините, уточни Мангъров.

Лидерът на АБВ Румен Петков запита на какво основание са били одобрени ваксините. Той настоя за незабавно разследване на СЗО и европейската прокуратура да разгледа цялата процедура по одобряване на ваксините от съответната медицинска агенция.

Дори при 100% имунизирано население сегашните ваксини нямало да спрат делта варианта

Дори при 100% имунизирано население сегашните ваксини нямало да спрат делта варианта

Ваксинираните в началото на годината да го направят пак, съветва биолог

Няма друго основание ваксините да бъдат одобрени освен корупция, смята Петков, според когото ваксините са пълен провал от гледна точка информацията, която се предоставя. На този фашизъм, ако ние не се противопоставим, се губи смисъл, каза още Румен Петков.