Млада жена се нуждае от средства за своето лечение. Петя Иванова Михайлова е на 24 години и живее в село Симеоново, община Тунджа.

Преди 12 години й е поставена диагноза „Интрамедуларен тумор – Епендимом II степен”. Направени са й няколко операции в България. Тъй като туморът е голям, медиците не са могли да го премахнат изцяло. Това е причината и състоянието на младата жена постепенно да се влошава.  

От две години Петя е с долна тежка парапареза. Ако не се оперира отново, има опасност да бъдат засегнати и ръцете й, споделя за News.bg в призива си за помощ гражданка.

Петя Михайлова е потърсила помощ от няколко болници в чужбина. Само болница Аджъбадем в Турция обаче се е ангажира да извърши многостепенна ламинектомия и след това, ако е необходимо, терапия с кибернож.

45 500 евро е стройността на операцията и лечението, отбелязва още в призива си гражданката и пояснява, че сумата е непосилна за Петя и семейството й.

Заболяването е силно прогресивно и затова е нужно медицинските интервенции да бъдат направени възможно най-бързо.

Към момента в сметката на Петя има преведени едва 2000 лева. Община Тунджа ще подмогне лечението с 5000 лева. Парите са от събраните по време на организирания от общината коледен благотворителен бал.

Желаещите да помогнат на Петя могат да го направят на тази сметка: IBAN: BG62STSA93000023112037 Банка ДСК Титуляр: Петя Иванова Михайлова или чрез дарителски SMS с текст на латиница DMS PETYA на номер 17 77.