Проверките за нарушенията в болниците вървят повече от година. След вчерашната среща на медицинските сестри с премиера Бойко Борисов ще бъдат добавени още лечебни заведения. Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от БНТ. Той направи изказването си след награждаването на отличените в церемонията за полицай на 2019 година.

По негови думи това е една от линиите, по които се работи усилено, тъй като това е основен проблем за качеството и цената на здравеопазването.

Според Маринов законодателите трябва така да направят системата, че да изключат възможности за злоупотреби в нея. Той обясни, че се получават много сигнали, по които работят Главна дирекция "Национална полиция" и Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Медицинските сестри премахват палатковия лагер

Медицинските сестри премахват палатковия лагер

След проведената среща с премиера

Министърът поясни, че не може да се говори за пробойни в цялата система, защото всеки престъпен акт е дело на конкретно лице.

Той посочи и че в проверките влизат и свързаните с фалшивите ТЕЛК решения.

Относно вчерашния инцидент на една от площадките на АЕЦ "Козлодуй", при която имаше ранени и загинали работници, Маринов поясни, че става въпрос за производствена авария, свързана със строително-монтажни дейности. В такива случаи се водело следствие, което обаче е извън компетенциите на МВР.

Нинова недоволна, че пак излъгали медицинските сестри

Нинова недоволна, че пак излъгали медицинските сестри

Тя призовава хората да не бъдат свидетели на "поредната пиеска"