Наркотиците са имитатори на нашите собствени, произвеждани в мозъка ни. С тези думи в обобщение д-р Георги Стаменов, директор  на МБАЛ „Надежда”, представи темата „Секс, наркотици и рокендрол” или „Разходка по женското тяло и битие”  в галерията на Нов Български университет.

Сред разискваните въпроси бе за ползата или вредата от марихуаната, а заглавието на изнесената тема всъщност се оказа естествена част от анатомията на човека и неговите естествени репродуктивни функции. Повърхността на матката, чието изображение бе представено пред гостите на лекцията, бе сравнено с купол на сцена, а сперматозоидите с милионите фенове, самата яйцеклетка пък с рокзвезда, а репродукцията със „среща с избраните”.

Отлагането на репродукцията, което естествено настъпва с изработването на контрацептивното хапче, се оказва един от основните проблеми, тъй като репродукцията и при мъжете и жените е лимитирана във времето. Сред любопитните научни факти, които бяха представени са, че жените надживяват мъжете с 5-6 години, като при 85 годишните жени  съотношението  е 6:4 в полза на жените, а при 100 годишните 2:1.

Депутатите отхвърлиха легализирането на марихуаната за лечебни цели

Депутатите отхвърлиха легализирането на марихуаната за лечебни цели

В 13 държави от ЕС марихуаната се прилага в медицината

122-годишен рекорд по продължителност на живота принадлежи на жена. Докато мъжете се раждат слаби и чупливи. Те са с по – чести инфекции, по – лесно боледуват, а при едно и също лечение жените се повлияват по-бързо от мъжете. Във всички възрастови групи суицидните инциденти превъзхождат при мъжете. Авторска презентация – носи единствено моите гледни точки – всички факти са подкрепени от научни публикации.

Когато седнах да пиша тази презентация, първият въпрос беше вредни ли са наркотиците. Стандартните определения, които се дават за наркотиците, са като субстанции, които носят удоволствие или, забранени субстанции, но всъщност те се оказват добре познати субстанции – универсално и точно средство за контрол, тъй като мозъкът е универсална лаборатория за синтез на наркотици.

Д-р Стаменов посочи, че в човешкото тяло има цяла система от рецептори, аналогични на канабиса, тези канабоидни рецептори са в мозъка. Те са повече от всички други рецептори. Оказа се, че имунната система не може да функционира без рецепторите за канабис, а ползата им е научно доказана срещу деленето и метастазите на раковите образувания.

Естествено жените, които са раждали повече от един път и са кърмили, се оказват по-защитени от ракови заболявания. Активната съставка на марихуаната има антиканцерогенен ефект и намалява туморните клетки, бе друг от научните факти, представен по време на лекцията. Събитието се организира с подкрепа на фондация „Майка навреме”.