Хората, които са се ваксинирали, могат да получат сертификат за имунизация срещу COVID-19 след като им бъде сложена втората доза, уточниха от Министерството на здравеопазването.

От здравното ведомство уточняват, че всеки, който има издаден КЕП (квалифициран електронен подпис) на свое име, може да види пациентското си досие на електронен адрес https://his.bg , от меню "аз и моето семейство", подменю "моето пациентско досие". след успешен вход сертификатът се разпечатва от раздел "имунизации".

Пациентите без електронен подпис могат да поискат своя сертификат от избрания от тях личен лекар или от ваксинационния пункт, в който е поставена ваксината.

Забавянето на втората доза ваксина срещу COVID-19 е лоша идея

Забавянето на втората доза ваксина срещу COVID-19 е лоша идея

Това става ясно от нови данни от Шотландия

Сертификатът за ваксинация няма подпис и печат, тъй като се генерира автоматично, за да бъдат избегнати всякакви злоупотреби.

Българският сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19 отговаря на изискванията на държавите-членки на Европейския съюз, като е надграден с QR код, позволяващ достъп от всяка точка на света, се казва в информацията на МЗ.

Проф. Хайрабедян: Ваксинирането на малък брой хора не помага на цялото население

Проф. Хайрабедян: Ваксинирането на малък брой хора не помага на цялото население

Комбинирането на ваксините може да има непредвидими реакции при някои хора

анкета

От къде очаквате още информация за ваксините срещу COVID-19?

Виж резултати

от Министерство на здравеопазването и ИАЛ 31.7%

от личния си лекар 19.5%

от близки и познати 6.5%

от медиите 22.2%

от други специализирани източници 20.2%