Над 2 милиона лева достигна набраната сума за 14-тото издание на кампанията "Българската Коледа". Това е равносметката след края на благотворителния спектакъл, който се състоя в Народния театър "Иван Вазов" под патронажа на президента Росен Плевнелиев, съобщават от "Дондуков 2".

Благотворителната инициатива, която в подкрепа на децата с хронични заболявания, продължава. Дарения в рамките на кампанията се набират целогодишно.

От началото на обявената от Плевнелиев в края на ноември кампания към момента чрез SMS-и на тел. 1117 и гласови обаждания са постъпили над 700 000 лева.

В дарителската банкова сметка на инициативата за това време са постъпили повече от 1,4 млн. лева.

„Българската Коледа” събра над 28 млн. лв. дарения за 14 години

„Българската Коледа” събра над 28 млн. лв. дарения за 14 години

Темата тази година е "В подкрепа на децата с тежки хронични заболявания"

На благотворителния спектакъл "Българската Коледа" присъстваха президентът Росен Плевнелиев и Негово Светейшество Българският Патриарх и Софийски Митрополит Неофит, народни представители, дипломати, лекари и много деца на "Българската Коледа".

На сцената на Народния театър, за да подкрепят децата с хронични заболявания, излязоха изявени български музиканти, певци, танцьори, актьори, спортисти и журналисти.

3409 деца са получили помощ, за да се преборят с болестта, в рамките на предишните 13 издания на благотворителната инициатива "Българската Коледа", отбелязват от "Дондуков 2". През годините са събрани общо 30 млн. лева. Съвременна високотехнологична апаратура за лечение и рехабилитация е дарена на 229 лечебни заведения.

На сайта www.bgkoleda.bg може да бъде намерена допълнителна информация за инициативата и начините за дарения.