820 000 лева са натрупаните загуби от Специализираната болница за лечение на онкологични заболявания в Благоевград. Загубите са за миналата година, съобщи БНТ.

Според представи на местната власт и на ръководството на болницата, лечебното заведение трябва да се запази и да работи. Там се лекуват пациенти от цяла Югозападна България.

Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив
Обновена

Приеха оставката на шефа на онкодиспансера в Пловдив

Пациенти и медици говорят за икономическа атака в полза на частни клиники

Директорът на болницата трябва да подготви програма за развитие, както и конкретни предложения за подпомагане и покриване на задълженията.

Ще бъде изготвен и план за превенция и ранно диагностициране на онкологичните заболявания. Очаква се на следващата сесия на Общинския съвет да бъдат разгледани предложенията за решаване на този казус.

Броят на онкоболните нараства драматично у нас

Броят на онкоболните нараства драматично у нас

Преживяемостта на българските пациенти е по-ниска, сравнена с другите държави в ЕС

Припомняме, след като лекари от болничните заведения в Стара Загора, от Варна, както и колегите им от Пазарджик и други места в страната обявиха, че намаляването на бюджета ще се отрази пагубно върху лечението на пациентите, от НЗОК увериха в обратното.

От Касата с писмо убеждават, че намалените финанси нямало да пречат на лечебната дейност. Болниците могат "спокойно да осъществяват дейността си", гласи съобщение, изпратено от Националната здравноосигурителна каса.