Новият директор на Фонда за лечение на деца в чужбина д-р Тинка Троева заяви, че няма проблем да работи с Обществения съвет към Фонда. Тя не намира причини да бъдат променени неговите функции.

Всички промени в правилника на Фонда за лечение на деца трябва да гарантират бърз и своевременен достъп за диагностиката и лечението на децата. Административният подход трябва да бъде сведен до минимум, заяви д-р Троева в интервю пред БНР.

Според нея промените, които следва да се направят в правилника на Фонда за лечение на деца, трябва да гарантират организационното и финансово подпомагане в процесите на диагностика и лечение на децата от най-уязвимата група от населението. За да не се "протакват" процедурите, е необходимо да се спазват сроковете, особено за спешните случаи или когато се изискват по няколко експертизи, допълни тя.

Договориха Фондът за лечение на деца да чака повече от месец документи

Договориха Фондът за лечение на деца да чака повече от месец документи

Кратките срокове понякога водят до забавяне на самото решение, увери д-р Троева

Промяна е необходима и в процесите на подаване и разглеждане на заявленията. Според д-р Тинка Троева 30-дневният срок от подаването на документите до представянето на заявлението с всички документи на Обществения съвет може да бъде спазен от родителите на децата. Промяната е нужна във вътрешните срокове за получаване и пълнотата на експертизите.