Няма проблеми с подаването на кислород на пациентите, които се лекуват в Белодробната болница в Троян след снощния инцидент, при който се спука маркуч на кислородна бутилка, захранваща едно от отделенията на болницата.

Това съобщи управителят на лечебното заведение д-р Цветомила Дудевска, цитирана от БНР. Там в момента се лекуват над 60 болни с коронавирус.

"Просто заради по-ниската температура на въздуха се е спукал и от това се е чул гръм и самият маркуч се е запалил. Не е спряло подаването на кислород. Това е едно от отделението, в което са настанени пациенти с туберкулоза и отрицателни пациенти за Covid, тоест пациентите, които се нуждаят от кислород сa в другите сгради, имат собствени независими една от друга системи за подаване на кислород", обяснява д-р Дудевска.

Авария в Белодробната болница в Троян

Авария в Белодробната болница в Троян

Спукала се е кислородна тръба, захранваща отделение за хора с пневмония

Припомняме, че кислородна тръба към отделение за хора с пневмония се спука в Белодробната болница в Троян към около 20,30 на 17 ноември. На място са пристигнали екипи на пожарната и полицията. Сигналът е подаден от живеещи в близост до Белодробната болница в Троян.

Няма никакъв риск за пациентите, заяви кметът на Троян Донка Михайлова, която е посетила болницата.

В Белодробната болница в Троян в момента са разкрити 69 легла за пациенти с коронавирус. Общинската болница в Троян разполага с 27 легла. Заради големия брой заболели в Троян в момента и заради рязкото увеличение на пациенти през последните дни, снощи е имало извънредно заседание на временния общински оперативен щаб, на което беше обсъдена тази сложна ситуация.