Страховете на хората от коронавируса са оправдани, но голяма част от тях са безпочвени. Това заяви директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов пред bTV.

По думите му трябва да се спазва "фанатична лична хигиена" и постоянно да се мият ръцете

Няма новоустановени случаи на коронавирус

Няма новоустановени случаи на коронавирус

Изследват старчески дом в Габрово

"Хубавото е, че пациентите с коронавирус в България са в добро състояние и попадат в групата на тези, които нямат нужда от интензивно лечение в болнично заведение", каза проф. Ангелов.

Коронавирусът не е особено опасна инфекция и може да бъде контролирана, смята той.

"Ако имаме 100 пациенти, от тях около 80-90 ще прекарат заболяването без симптоми. Около 10 ще проявят симптоми и едва четирима ще имат нужда от болнично заведение", смята директорът на Александровска болница.

Александровска болница разполага с достатъчно предпазни облекла, които да обезпечат работата при възникването на инфекция с коронавирус в рамките на около две седмици.

"Благодарение на договорката с Турция нуждите ще бъдат обезпечени за месец-два. След като българската индустрия изработи необходимото количество предпазни средства, ние ще гарантираме за изключително дълъг период безопасността на служителите във всички лечебни заведения в страната", допълни директорът на Александровска болница.