Шефът на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ определи обвиненията срещу себе си за подмяна на решения, медицински експертизи и забавяне на протоколи като явно организирана кампания, но с ограничен репертоар.

Снеха доверието от шефа на Фонда за лечение на деца

Снеха доверието от шефа на Фонда за лечение на деца

Проф. Пилософ няма нужните качества, обявиха НПО

В сутрешния блок на БНТ проф. Пилософ опроверга твърдението, че във фонда се подменят решения, защитавайки се, че от 21 април досега всички деца, които е трябвало да заминат за чужбина, са го направили, а останалите са получили подкрепа в България.

„Администрацията на Фонда е 8 души, заедно с мен. Какво да правим първо – да отговаряме на членовете на обществения съвет, да движим преписките, за да могат всички деца да заминат там, където трябва и да получат каквото трябва…? Има и по-добри примери – има членове на обществения съвет, които заради някакъв проблем дойдоха на място, седнахме, огледахме и се оказа, че няма проблем", изтъкна Пилософ.

Фондът за лечение на деца е в криза

Фондът за лечение на деца е в криза

Няма как акцията на ГДБОП да не се отрази на дейността на Фонда, коментират членове

По думите му, окончателните решения в крайна сметка се подписват от директора. Но е възможно някъде да бъде допусната някаква грешка.

"Това не означава, че някой подменя. От 80-90 деца имало една-две фактически грешки, просто технически направени – ами, нали там е оригиналната преписка?! Вчера получих уверение, че нашата информационна система ще заработи и тогава подобен род грешки ще бъдат минимални или почти няма да ги има. Никой не си задава този въпрос, че ние работим ръчно – просто няма информационна система“, обясни проф. Пилософ.