Всички ваксини, които се подават, отиват за ваксинация на хората от втора и трета фаза. За това бе категоричен здравният министър Костадин Ангелов след въпроси и от страна на news.bg, че все още има много неваксинирани хора от тези фази и съмнения от страна на обществото, че разпределението става "по заден начин".

Записват се все повече хора, сега решават, че искат ваксинация. Трета фаза продължава в момента и освен тях се насочват ваксини към електронната система и към джипитата за възрастни и хора с хронични заболявания, съобщи Ангелов.

Днес се очакват повече ваксини и фазите се очаква да бъдат изместени, за да си избират скоро хората ваксината, която да си поставят. "Няма ваксина, която е пристигнала и ние да сме я задържали, единствено по време на забраната с "АстраЗенека", категоричен е Ангелов.

70% от интензивните легла са заети

70% от интензивните легла са заети

Третата вълна е много различна, цели семейства са в болница

Шефът на ваксинационния щаб Красимир Гигов отчете, че не са обхванати всички хора от големите супермаркети. Той изброи най-важните сектори - енергетика, АЕЦ, служители в язовири, полицаи и т.н.

Ангелов съобщи, че през април се очакват три доставки от "Пфайзер" с по 62 000 бройки.

Към 12 март 20 069 са имунизираните лица от ЦИК, от медиите са ваксинирани над 2000 души, с две дози 69 лица. На брифинга стана ясно още, че ще се преговаря за 1.5 милиона ваксини от "Пфайзер".

Вчера е проведено национално изследване, като са обърнати тенденциите по отношение на желанието на хората да се ваксинират, желаещите са повече.

Списъците, които са подадени, се изпълняват веднага, заяви Костадин Ангелов.

Иван Маджаров: Ваксинацията не е бакалия да избираш между шишета

Иван Маджаров: Ваксинацията не е бакалия да избираш между шишета

Според него и няма да има възможност за избор, заради различните доставки