От 5 юни разрешават провеждането на първенството за първа и втора професионална футболна лига пред публика. Това стана ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Условието за публиката е заетостта на местата да е до 30% от общия им капацитет и при настаняване на зрителите най-малко през 2 седалки.

Издадената днес Заповед № РД-01-289/02.06.2020 г. отменя Заповед № РД-01-287 от 30.05.2020 г., пишат от Здравното министерство.

По-късно от спортното министерство съобщиха, че футболните двубои ще бъдат според утвърдената от министър Красен Кралев Концепция и насоки за възобновяване на тренировъчния и състезателен процес в професионалния футбол.

Със същата Заповед на спортния министър се допускат колективни и индивидуални спортни занимания във фитнес центрове и зали, без състезателен характер, без ограничения на заетостта на местата и брой на спортуващи на кв. м.

Припомняме, на 14 май бе решено при подновяването на футболните първенства от 5 юни мачовете да се играят без публика след като от 15 май футболистите възстановиха тренировките си.