В навечерието на Възкресение Христово от екипа на Националния център по трансфузионна хематология призоваха за кръводаряване.

За да осигурим на болните и пострадалите пациенти необходимите им лечебни кръв и кръвни съставки, и през Страстната седмица разчитаме на Вашето милосърдие и добротворство, се казва в техния апел.

Националният център е осигурил медицински екипи за работа с кръводарителите във всеки от предстоящите празнични и почивни дни от 9:00 до 15:30 часа, на адрес: ул. "Братя Миладинови" 112.

В Националния център работят професионалисти, които спазват всички противоепидемични мерки за безопасност в условията на CОVID-19. От Центъра гарантират запазване здравето на кръводарителите, на медицинските екипи и на нуждаещите се пациенти.

Преболедувалите CОVID-19 могат да даряват кръв след 40 дни от положителния тест и при условие, че са напълно възстановени от заболяването.

Хората, които са се ваксинирали срещу коронавирусна инфекция, могат да дарят кръв 28 дни след поставяне на втора доза от ваксината.

"Дарете кръв! Подкрепете Живота", призовават от Центъра.