Лекари от пловдивския онкодиспансер излязоха на протест, съобщава БНТ. Те се събраха пред сградата на лечебното заведение, за да защитят професията си и работата си от нападките срещу тях.

Припомняме, че миналата седмица прокуратурата се самосезира и разпореди проверка в онкологичния център, след като анонимни пациенти сигнализираха, че неправомерно са им били отрязани здрави органи. Медицински одит също извършва проверка, за да докаже дали това е вярно.

Прокуратурата влезе в пловдивския онкодиспансер

Прокуратурата влезе в пловдивския онкодиспансер

Самосезирала се е за незаконни медицински практики

От самия онкоцентър са категорични, че спазват всички изисквания и медицински стандарти при лечението и операциите.

Д-р Парашкев Цветков обясни, че са излезли на протест срещу злонамерените обвинения, за да могат да защитят работата и пациентите си. Той подчерта, че няма реални обвинения, а всичко е извадено по нелегален начин и не е проверено от журналистите. Цветков смята, че журналистите са направили сериозна грешка и не са проверили всички факти. Той попита ако "будните репортери" са сбъркали, на кого и по какъв начин ще се извинят.

В подкрепа на медиците се включиха и пациенти, които благодарят на лекарите, спасили живота им.

Вчера кметът на Пловдив Иван Тотев информира, че докато проверката на Медицински одит не приключи, оставки няма да бъдат искани.