Нощта е преминала спокойно за двете пострадали жени, които бяха транспортирани снощи от болницата в Ямбол до "Пирогов", съобщават от болницата.

И двете пациентки остават със стабилни жизнени показатели. Продължават да са поставените под активно мониториране, реанимационен контрол и високоспециализирани интердисциплинарни грижи в Клиниката за интензивно лечение на "Пирогов".

Вчера екип на "Пирогов" в състав от д-р Г. Георгиев - шеф на КИЛ, травматолозите д-р Д. Тодоров, д-р Д. Петков и м.с. К. Бойкова пътува по спешност до Ямбол и обратно към спешната университетска болница "Пирогов", за да осигурят медицинските грижи по време на транспорта по въздух със "Спартан" на тежко пострадалите при катастрофата между микробус и камион.

Проф. Ангелов за транспортираните жени със "Спартан": Има опасност за живота им

Проф. Ангелов за транспортираните жени със "Спартан": Има опасност за живота им

Те пострадаха при тежка катастрофа край Лесово

Девет души са настанени в болницата в Ямбол, състоянието им е стабилно. Четирима от тях са с фрактури на долни и горни крайници и са настанени в ортопедията. Трима души са с черепно-мозъчна травма и са настанени в хирургично отделение. Имат и повърхностни охлузвания на лицето и главата. Две жени са в централната реанимация.

При вчерашната катастрофа по пътя към Лесово загинаха трима души. В микробуса са пътували 16 души, които отивали в Одрин на пазар. Шофьорът загина, а от сливенска фирма, организирала пътуването, уверяват, че той е опитен и че е познавал маршрута от години. Бусът е минал технически преглед, а пътниците са имали застраховки.

Другият шофьор - на тира, в който се е блъснал микробуса - е украинец. Той е арестуван за 24 часа, като се очаква прокуратурата да му поиска по-тежка мярка и да му повдигне обвинение.