Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов даде подробности за състоянието на пострадалите при катастрофата край Лесово.

"Жената, която беше интубирана в Ямбол, е преминала скенер на цялото тяло. Има травма в областта на гърдите и корема, контузия в областта на мозъка, счупен таз, бедро и фрактура на лицевия череп. Втората жена, която е на 51 г., е с фрактура на таза и бедрото, има счупване на ръката и мозъчно сътресение. Продължава обработката им в шокова зала", заяви пред "Нова телевизия" Ангелов.

Излетя самолетът с пострадалите при тежката катастрофа край Лесово

Излетя самолетът с пострадалите при тежката катастрофа край Лесово

Самолетът извърши полет от София до авиобаза Безмер

По думите му при подобни травми винаги има опасност за живота. "Рано е за прогнози. Всички правят това, което е необходимо. За пострадалите ще се направи най-доброто в България", категоричен беше проф. Ангелов.

Той уточни, че в ямболската болница остават девет души, които е посетил лично. "Капацитетът на лечебното заведение позволява колегите да се справят със ситуацията. В Ямбол няма хора с пряка опасност за живота. Двама от пациентите са в реанимация под активно наблюдение", каза още здравният министър.

Шофьорът на тира от катастрофата край Лесово е заспал

Шофьорът на тира от катастрофата край Лесово е заспал

Задържан е за 24 часа и се очаква да му бъде повдигнато обвинение

Ангелов уточни, че състоянието на най-младия пациент - 18-годишно момиче, пострадало при катастрофата, е стабилно, но остава под активно наблюдение.

Припомняме, че тази сутрин трима души загинаха, а 16 бяха ранени след жестока катастрофа, станала на 5 км от границата с Турция.